Национален комитет за климатски промени

 

Д-р. Теодора
 О. Грнчаровска


Одговорно лице за соработка со Конвенцијата на ООН за климатски промени и Протоколот од КјотоД-р. Наташа
Марковска

претседател

јхбѕ
претседа

 Министерство за животна средина  и просторно планирање

 МАНУ - Македонска академија на науките и уметноститеКабинет на заменик председател на Влада задолжен за економски прашања

 Секретаријат за европски прашања


  Министерство за економија

Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство


 Министерство за транспорт и врски

 Министерство за култураМинистерство за здравство

 Министерство за образование

 Министерство за финансииИнститут за јавно здравје на Република Македонија

Центар за управување со кризи
 Управа за хидрометеоролошки работи на РМ

Државен завод за статистика

 Директорат за економска дипломатија 

 Институт по медицина на труд


Стопанска комора на Македонија

ЗЕЛС - Заедница на единиците на локалната самоуправа на РМ

 Црвен крст на РМ
Технолаб

 Мрежа за климатски одговор

 Регионален Центар за животна срединаПриродно математички факултет


Сандра
Андовска

Сандра
Андовска

Сандра
Андовска

Сандра
Андовска

Сандра
АндовскаLoading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен