СЦЕНАРИЈА ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА

За истражување на регионалната варијабилност на климата во Македонија се користеа следењата од 15 метеоролошки станици. Избраните локации претставуваат различни климатски типови и подтипови кои влијаат на климата во Македонија, како комбинација од три поголеми двигатели на климата кои се среќаваат над регионот на Македонија: медитерански, континентален и алпски.На картата се прикажани климатските типови во Македонија. 
Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен