Новости и соопштенија


ПРЕД ПОПЛАВАТА - Инспирација за индивидуални и колективни акции


Би сакале да го споделиме со вас најновиот документарниот филм "Пред поплавата" кој може да послужи како инспирација за индивидуални и колективни акции за да се спречи катастрофалното нарушување на живот на нашата планета.

Како новоименуван гласник на мир за климатски промени на Обединетите нации, Леонардо ди Каприо ја има улогата на својот живот. Патувајќи од најдалечните делови на Гренланд до опожарените шуми на Суматра и ходниците на Ватикан, Ди Каприо го истражува катастрофални влијанието на климатските промени на планетата. Тој го користи неговиот уникатен пристап да зборува со активисти, научници и светски лидери, нурнувајќи длабоко во причините за кризата која ја носат климатските промени и откривање на потенцијалните решенија.

http://fmovies.to/film/before-the-flood.4qzlk/v9v504   

https://www.youtube.com/watch?v=90CkXVF-Q8M


Бори се со поплавата

Од нас зависи дали и ние ќе станеме лидери кои се борат против климатските промени. Придружи му се на растечкото движење на луѓе од целиот свет кои работат заедно да ги одржат нивните заедници безбедни од климатските промени.

Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен