Настани


TEDxBASSalon Настан: “Климатски Промени : Што ќе остави оваа генерација зад себе?”


Настанот е организиран од страна на SmartUp-создавањето на видливо од утре во соработка со Бизнис академија Смилевски - БАС Програмата за Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Регионален центар за социјални иновации - Скопје и Фондацијата за развој на младите и вмрежување.

Последните на серија од шест настани TEDxBASSalon ќе разговараат за "климатски промени: Што ќе се остави зад себе оваа генерација" и преку дискусија поттикната од стручни лица, а во режија помеѓу вас, учесниците ќе се обиде да го дефинира поимот на климатските промени, и зборува за примери за нивното постоење и меѓународни и локални примери на активности за справување со тие промени. Ние, исто така, ќе се обидат да се види на климатските промени од два аспекти, научни и бизнис или корпоративни аспект.
Целта на настанот, како и во минатото, ќе биде едукација на учесниците на оваа тема, како и подигање на свеста истовремено развивање на дискусија врз основа на ТЕД подкасти што ќе бидат прикажани. Уште поважно, целта на настанот ќе биде да се даде одговор на прашањето: "Што е ова поколение ќе го остави зад себе во однос на климатските промени?".
Настанот е организиран од страна на SmartUp во соработка со Бизнис академија Смилевски - БАС Програмата за Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Регионален центар за социјални иновации - Скопје и Фондацијата за развој на младите и вмрежување.

Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен