Инвентар


Национални емисии на стакленички гасови – база на податоци, методологија, законска рамка, процедури, податоци кои недостасуваат и препораки, најдобри практики         
Повеќе>>

РанливостЧувствителноста на различни сектори на климатски промени и проценка на идните  промени на температурата и врнежите
(климатски сценарија)

                Повеќе>>

УблажувањеПотенцијал за намалување на идните предвидени емисии следејќи ги предвидените развојни патеки на националната економија

Повеќе>>

АдаптацијаКапацитети и потенцијал на најранливите сектори за  прилагодување на климатските промени во различни региони во земјата


Повеќе>>
Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен